torsdag den 20. november 2014

Lørdag den 15.


Lørdag morgen skulle vi tidligt op og indlogeres på YMCA i Nairobi. Vi havde fået fortalt at vi skulle køre fra platformen kl. 6.15 og vi var blevet lovet elektricitet fra kl. 5.45. Dette kom dog aldrig, så alle seks piger på vores værelse måtte pakke og gøre sig færdig i totalt mørke. Da vi alle var stået op, blev vi pludselig informeret om at bussen kørte kl. 6.00 i stedet  - hvad skete der lige med African Time??
Nå - Vi endte med først at køre 6.15 alligevel.

De andre piger fik den lille bil - og måtte satse på at the African Way
 at transportere ting på også virkede for deres kufferter.


Busturen tog ca. 5 timer, men Diana stod for underholdningen undervejs. Hun havde ikke lige fået taget sin sele på (Hvornår har man nogensinde haft brug for selerne i busser?), og da chaufføren på et tidspunkt bremser hårdt (hvilket sker hele tiden) flyver en halvsovende Diana elegant og uendeligt langsomt ind i sædet foran sig. Dét (tomme) sæde er tilfældigvis ikke klikket ordentligt fast, så det følger med frem mod de forreste sæder. Chaufføren kiggede bare lige en gang, inden han tavs kørte videre og der skete heldigvis heller ikke noget. Jo, folk var lidt flade af grin og alle havde pludselig seler på. Vi kalder disciplinen for Flying Mzungu, hvis man trænger til at dyrke en ny ekstremsport.
Motorvejen ind til Nairobi bød på flere sjove syn, bl.a. hvordan man alternativt transporterer en sofa.

The African Way.



Da vi ankommer til YMCA får vi et tomands-værelse med egen håndvask samt rindende RENT vand og vi er vilde med det! Dog er der stadig intet varmt vand, men vi har snart så meget hår på brystet at det er lige meget. (Jeg/Diana har bedt Lulu om at barbere sig….)
Efter vi har fået pakket ud bliver vi vist rundt i byen af mosteren til en af de andre piger. Vi kommer både på muséet Kenyan National Archive og et lokalt marked. Her får Lulu købt et par bukser, da hendes egne var møgbeskidte af det kenyanske terræn og gede-legene.
Nairobi er pjattet med os – det var tydeligt da vi blev stoppet af en yngre afrikansk mand, der spontant udbrød: ”White woman, take me with you!!”, men heldigvis bare fortsatte i den anden retning.
- White woman og mzungu er øgenavne man lige skal vænne sig lidt til, men vi overvejer snart at tilføje det som mellemnavne..

Dagen blev afsluttet på en restaurant i Nairobi med alle pigerne. Vi måtte tage en taxa hjem, da det er stærkt frarådet at vi færdes ude efter mørkets frembrud. Nairobis nattetrafik (Nat og nat. Der er bælgragende mørkt kl. 19) er fuldstændig sindssyg, men vi nød udsigten alligevel, skreg og hvinede - og nåede sikkert hjem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar