onsdag den 19. november 2014

Tirsdag fortsat..

Som ’slutnote’ til oplevelserne fra i tirsdags, var vi også ude i slumkvarteret i Nanyuki by. Vi havde den sødeste ’guide’ Patricia, der har boet i slummen hele sit liv, men som til gengæld har råd til uddannelse og faktisk planlægger at starte på universitetet snart.

Patricia (og os andre) udenfor sin families lejlighed. 
De bor 5 mennesker i to værelser mindre end 35kvm.


Slummen lever helt op til sit navn: gaderne består af lige dele mudder og skrald, alt er forfaldent eller lappet sammen af kreative materialer og vi tiltrækker os MEGET opmærksomhed som hvide, hos de MEGET nærgående beboere. Således blev vi først stoppet op af en mand med  ordene ”Hi – I’m high”, der vist forsøgte at overtale os til at gå med ind i hans ’alcohol shop’. Dernæst blev vi stoppet, mens vi kiggede ind i en lille smedje, af en mand, der meget slesk smilende talte noget, for os uforståeligt, swahili. Vores guide oversatte, lidt nervøst fnisende, til ”you wanna come and see my special place?”, og en random mand på gaden insisterede på at give os knuckles og den sidste i rækken fik også lige et ”I love you!” med på vejen.

Smedjen hvor vi fik et lidt for godt tilbud..


Børnene i gaderne kunne også godt lide os og havde meget sjov ud af at råbe ”How are yooou?!” Vi mødte dog også én, der græd hver gang hans mor lokkede ham til at kigge på os. Vi er tilsyneladende nogle lidt grimme mzungu’er (swahili for ’white people’)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar