fredag den 19. december 2014

Onsdag den 10. December

Denne dag var just another day at the office, og vi mødte ind til hele to døde patienter. Normen er, at selvom alle 50 patienter på afdelingen har frit udsyn til hinanden, er man nødt til at lade de døde ligge i deres senge til serviceassistenterne (her hedder de ’smarties’) møder ind, kommer med en båre med et stort metal-låg og kontrollerer at de døde har fået klistret identitetsklistermærker i panden, inden de køres over sygehusområdets udendørs gangsystem og over i lighuset. – Deres ressourcer taget i betragtning, kunne det nok ikke gøres meget anderledes, men vi diskuterede længe hvor forskelligt fænomenet ’værdighed’ kan forstås, og hvor uhyggeligt hurtigt man, sandsynligvis som forsvarsmekanisme, får tillagt sig en led galgenhumor. Dét er ikke blog-egnet.
Til gengæld optjener vi street credit hos patienterne, ved at være lynhurtige til at assistere folk der falder, mens de er ved at kravle ud af vinduet (okay, det var der kun én der gjorde).  Der er simpelthen en underlig mentalitet omkring det blandt det øvrige personale. – Vi passerede 5 andre passive sygeplejersker/studerende, for at komme hen til den faldne.


Efter endt arbejdsdag tog vi på Moca Loca og gav den gas med at få indhentet det forsømte på bloggen. Stabilt internet er ikke noget vi er ret heldige med her i Kenya, så det gik der nogle timer med. Til gengæld er vi stadig imponerede hver gang vi får ordentlig kaffe her.

Hverdagsbillede - her hygger vi en en Tuktuk (sådan staves det åbenbart rigtigt.)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar