tirsdag den 20. januar 2015

Lørdag den 17. Januar


Lørdag stod i kulturens tegn, og vi havde derfor planlagt at skulle besøge et museum i byen kaldt Hyrax Hill, hvor man havde fundet menneskelige rester dateret til for ca. 5000 år siden. Vi gik på indkøb efter noget frokost og satte derefter kursen mod museet, der lå oppe på toppen af en mindre bakke (som navnet antyder – hvis man skulle være i tvivl). 
Det viste sig, da vi kom derop, at være verdens mindste museum hvor vi var de eneste gæster. Tanken var, at vi bare skulle tulle lidt rundt selv, men de fik hurtigt prakket os en guide på, der dog ikke kunne imponere os synderligt med sine evner til at læse op fra montrerne. Det resulterede i, at vi vidste hvad, hvor, hvornår og hvorfor inden han selv gjorde. Vi bed begge mærke i at ’at least’ tydeligvis var mandens yndlingsvending, da dette blev brugt RIGTIG flittigt, også steder hvor det ikke gav den store mening. Til gengæld var han mester i ’stating the obvious’og løb derfor med en flot førsteplads: ”This is a honey pot. It was used to store honey, at least.” Efter den korte rundvisning på selve museet, der alligevel virkede uendelig, ville han gerne vise os hvor de havde gravet alle relikvierne op. Først blev vi vist ud i haven, hvor de havde lavet en lille indhegning med skildpadder. Vi blev meget nysgerrige efter at vide hvad man dog brugte dem til førhen, hvor guiden svarede at de ikke havde skildpadder dengang, men museet brugte dem til pynt. 
Herefter begav vi os ud på en tur der bl.a. indebar udsigt over Lake Nakuru og en mindre (men meget spændende!) klatretur ned ad bakke. Forenden af bakken var der to stendynger, der havde været huse for 5000 år siden. De mindede lidt om jættestuer, hvorefter vi forklarede guiden vi havde haft noget lignende i Danmark. Hans kommentar til huse bygget af sten var: ”Yes, they weren’t as intelligent as we are today..” Vi ved nemlig, at man kan måle intelligensen på hvilke materialer huset er bygget af...  Efter at været blevet det klogere, vendte vi skuden hjemad. Vi nød resten af dagen med en lur og lidt tid i haven.

Lulu var træt og småsur hele dagen, så dette er det eneste billede hun ikke så sur ud på.
(Det siger hun i hvert fald selv.)

Diana var til gengæld klar på yoga on the rocks



Ingen kommentarer:

Send en kommentar