onsdag den 7. januar 2015

Tirsdag den 23. December

Om tirsdagen vågnede vi begge gennemsvedte, på trods af at vi havde en blæser kørende i loftet. Derfor nød vi til fulde det kølige vand i bruseren, og det at man lige havde et par minutter, hvor man ikke havde det alt for varmt. Sveden piblede frem igen, så snart vi trådte ud fra badet og selv da det begyndte at regne voldsomt, svedte vi som heste. Så vi pakkede vores ting og satte os ind i en taxi til byen Paje – hvor vi skulle mødes med et par af pigerne fra platformen. 
Køreturen blev lidt ekstra spændende da det gik op for os at chaufførerne talte virkeligt dårligt engelsk. Spurgte vi i øst, svarede han i vest og da vi bad om at blive kørt til færgestationen i Paje (hvor pigerne sagde de ville vente på os), blev vi kørt til færgestationen i Stone Town, hvor de troede vi ville vente på pigerne inden de også skulle med til Paje. Da vi endelig var blevet enige om hvad vi ville, og nåede frem til Paje, fik vi at vide at der slet ikke er en færgestation i Paje – men at pigerne faktisk VAR i Stone Town. Til deres egen ligeså store overraskelse. Og bedst som vi forsøgte at snakke os til en plan (med to utålmodige swahili-chauffører i bilen, 3 dansker-piger i røret og 5 fremmede engelsktalende mennesker udenfor bilen, der forsøgte at hjælpe), var der én der udbrød: ”Talørrr I dansg?”
Det gjorde vi jo så, og vores nye, vistnok oprindeligt franske, ven fik hjulpet os ind på en restaurant, hvor vi kunne vente (og spise en blæksprutte) mens pigerne kom til den rigtige by.

Resten af dagen forløb roligt, for de kom jo selvfølgelig frem og vi fandt vores små ydmyge (men billige og fine) ferielejligheder 10 minutters gang fra den længste lækreste sandstrand med varmt blåt vand og palmer.
Diana lagde selvfølgelig ud med lige at splitte lejligheden ad; først låste hun sig inde på badeværelset og da hun var blevet hjulpet ud, styrede hun direkte mod en gardinstang, der da lige skulle hives ned (der skulle vist trækkes et gardin fra).

Klimaet gør os totalt fjollede (det var vi nemlig ikke på forhånd), så selvom vi gik i seng lige efter aftensmaden og hjemturen over stranden, grinede vi længe af hvordan vi følte os som to kæmpe babyer i vores dobbeltseng med hver vores halvanden liters vandflaske og kun iført t-shirts og trusser.

Vores nyeste papirbaby: Papy.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar